Polskie-Forum.pl

Wolne i niezależne forum dyskusyjne / opinie polityczne / aktywność obywatelska / patriotyzm / Polska / wolna dyskusja

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Z Naszego Dziennika
PostNapisane: 04 lut 2010, 17:11 
Czołowy Publicysta

kev napisał(a):
Walterowskie psy!Mają rację kibice ITI s......j!

oczywiście,ze mają
a do szczekaczek...chętnie dodam toki-szoki,zako-po-dobne...
i mieszadełko.............pozdrawiam....

PostNapisane: 05 lut 2010, 07:34 
Czołowy Publicysta

" Już wiadomo, że przewodniczący Parlamentu Europejskiego Jerzy Buzek nie kiwnie nawet palcem, aby zbadać aferę w związku z wyemitowaniem w PE szkalującego polskich rybaków filmu "For Cod's Sake!" ("Dla dobra dorsza"). Nie na darmo w jednym z wywiadów Buzek powiedział o sobie: "Jestem teraz politykiem europejskim"."

Całość w dzisiejszym ND łącze: http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=sw22.txt

No to mamy kolejnego "polaka", co to uważa, że politykierowi mieszkającemu w Polsce, sprawy Polski i Polaków wiszą "WIELKIM KALAFIOREM"

PostNapisane: 05 lut 2010, 07:48 
Czołowy Publicysta

"Jeden z czołowych izraelskich portali - Ynetnews.com opublikował wczoraj artykuł, w którym oszczerczo utrzymuje, że Polacy odegrali znaczącą rolę w holokauście, "obsługując obóz w Auschwitz". W swoim tekście Zeev Tzahor twierdzi nawet, że Polacy byli gorsi pod tym względem od Niemców!"

Całość w dzisiejszym ND łącze: http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=sw23.txt

A ja bym radził by się żydostwo zapoznało z reportażowym opisem, Tadeusza Borowskiego, więźnia KL AUSCHWITZ, jak to żydzi, obsługujący komory gazowe i krematoria, potrafili zachować "zimną krew" Pewnego razu, wybuchł bunt, pośród świeżo przybyłych do NIEMIECKIEGO OBOZY żydów, poszło o to, że jeden z esesmanów, wypatrzył sobie ładna żydówkę. W powstałych rozruchach szkopi "stracili głowę", ale ci " z zimną krwią" żydzi, opanowali sytuację i wprowadzili rodaków do łaźni, gdzie zamiast wody, czekał na nich Cyklon B.

PostNapisane: 09 lut 2010, 10:03 
Czołowy Publicysta

"Austriacki urząd do spraw młodzieży Jugendamt-Freistadt bezprawnie odebrał syna Marzenie Zdebiak, Polce mieszkającej od kilku lat w Austrii, i umieścił go w zakładzie opiekuńczym w Langenstein. Mimo że chłopiec jest obywatelem polskim, austriackie służby traktują go jak swoją własność, którą mogą dowolnie dysponować, i zabroniły matce kontaktów z synem. Działania Jugendamtów zmierzają do tego, by pozbawić matkę praw rodzicielskich, a dziecko przekazać Austriakowi, byłemu konkubentowi kobiety, który nie może mieć własnych dzieci. I urzędnikom nie przeszkadza fakt, że nie jest on ojcem chłopca, a jest za to podejrzewany o skłonności sadystyczne i powinien zostać poddany badaniom."

Całość w dzisiejszym ND łącze: http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po01.txt

No jak może mieć "podludź" za jakich uważa Zachód Polaków jakieś prawa, gdy przeciw występuje "nadczłowiek" z Zachodu? Nie ważne nawet, że ten nad człowiek nie jest ojcem a co więcej jest sadystą!

Tytuł: Spalimy żywcem każdego, kto ujmie się za katoliczką
PostNapisane: 11 lut 2010, 06:57 
Czołowy Publicysta

""Spalimy żywcem każdego, kto zechce reprezentować w sądzie interesy ofiary" - napisało w specjalnym oświadczeniu stowarzyszenie muzułmańskich adwokatów Lahore Bar Association. Odniosło się w ten sposób do gwałtu i zabójstwa 12-letniej katoliczki Shazii Bashir 23 stycznia tego roku. Winowajca to bogaty muzułmanin - Chaudhry Mohammad Naeem, u którego dziewczynka pracowała jako pomoc domowa. Mężczyzna należy do wspomnianego stowarzyszenia wpływowych adwokatów, swego czasu był nawet jego przewodniczącym. "

Całość w dzisiejszym ND, łącze: http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=sw11.txt

Tak to wyglądają prawa katolików, w krajach muzułmańskich! Może Europa, powinna z nich brać przykład i analogicznie traktować muzułmanów?

Tytuł: Polacy- szkopski "bęben do walenia"
PostNapisane: 13 lut 2010, 06:02 
Czołowy Publicysta

"Całe rodziny niemieckie ginęły zatem w styczniu i w lutym 1945 r. w lodowatych wodach Zalewu Wiślanego, pędząc na zachód jak na złamanie karku po tafli lodowej. Mimo 20 stopni mrozu nie wytrzymywała ona sowieckich bombardowań i morze pochłaniało niemieckich uciekinierów, razem z ich końmi, furmankami i tobołkami. Sowieci mścili się za zdradę, niedotrzymanie przez niewdzięcznego sojusznika ustaleń paktu Ribbentrop - Mołotow, za atak na ich państwo, za traktowanie sowieckich jeńców jak bydło, za okrutne pacyfikacje rosyjskich wsi pomagających sowieckim partyzantom. Powodów nie brakowało, a litości nie było, bo każdy coś w tej wojnie widział i wycierpiał.
Wydawałoby się, że te sprawy powinniśmy pozostawić po latach do wyjaśnienia samym Niemcom i Rosjanom, ale nie - "szlachetni" Polacy nie dali się wyprzedzić i postawili we Fromborku pomnik z napisem: "450.000 mieszkańców Prus Wschodnich przeżyło exodus przez Zalew i Mierzeję, pędzeni przez okrutną wojnę. Wielu utonęło, inni zginęli w lodzie i śniegu. Ich ofiary wzywają nas do porozumienia i pokoju". Okazuje się, że to nie Sowieci gnali Niemców po Zalewie, ale "okrutna wojna". Verstanden? Sowieci nie, bo Niemcy w ogóle bardzo nie lubią wytykania Rosji - prawnej następczyni Związku Sowieckiego - czegokolwiek z przeszłości, nawet zagłodzenia na śmierć w niewoli ponad 95 tysięcy żołnierzy Friedriecha von Paulusa.
Do tego stopnia nie lubią burzyć spokoju Rosji, że współpracownicy Eriki Steinbach podali swego czasu, że 8,5 mln Niemców zostało wyrzuconych z własnych domów - pod koniec wojny i po wojnie - przez... Polaków! Bo z "Polaken" rzecz się ma inaczej niż "z naszymi rosyjskimi przyjaciółmi". Tu można walić, ile wlezie. Więc walą."

Całość w dzisiejszym ND, łącze : http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=my71.txt

Kiedy wreszcie zaczniemy nazywać rzeczy po imieniu? To nie naziści lub komuniści lub też hitlerowcy lub stalinowcy, dokonywali zbrodni na Narodzie Polskim, LECZ NIEMCY I ROSJANIE.

Tytuł: Re: Polacy- szkopski "bęben do walenia"
PostNapisane: 13 lut 2010, 13:57 
Moderator

adsenior napisał(a):
Kiedy wreszcie zaczniemy nazywać rzeczy po imieniu? To nie naziści lub komuniści lub też hitlerowcy lub stalinowcy, dokonywali zbrodni na Narodzie Polskim, LECZ NIEMCY I ROSJANIE.

80% prasy w Polsce jest w niemieckich rękach - na jej łamach przekonuje się Polaków, jak bardzo są winni, jak bardzo skrzywdzili Niemców, których wypędzali (Steinbach wypędzili okrutnie z Gdyni, a prezydenta Niemiec z Zamojszczyzny), mordowali Żydów w Jedwabnym, budowali obozy koncentracyjne i jak głosi izraelska prasa to Polacy są głównymi sprawcami holokaustu. By odwrócić te kłamstwa tylko w umysłach większości Polaków (nie mówiąc o reszcie świata) trzeba by mieć co najmniej 80% polskich mediów w Polsce. To jest warunek konieczny wyzwolenia, bo teraz wojna toczy się w mediach, a telewizja i prasa to kompanie, pułki i dywizje. Ponieważ prawie wszystko mają Niemcy i Żydzi, więc masowo odzierają Polaków z dumy bycia Polakiem, z prawdziwej wiedzy o swej wspaniałej przeszłości.

Tytuł: Zabrał córkę do kościoła, pójdzie do więzienia
PostNapisane: 20 lut 2010, 07:19 
Czołowy Publicysta

"Amerykanin Joseph Reyes zabrał córkę na Mszę Świętą, przez co złamał sądowy zakaz "wystawiania dziecka na oddziaływanie innej religii niż judaizm". Taki zakaz wydał jeden z najbardziej wpływowych sędziów wśród amerykańskich Żydów. Wbrew woli byłej żony Reyes ochrzcił także córeczkę w Kościele katolickim, za co grozi mu obecnie wyrok pół roku pozbawienia wolności. "

Całość w dzisiejszym ND łącze: http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=sw24.txt

Tak to wygląda pojęcie sprawiedliwości i wychowania swoich dzieci przez żydostwo!

PostNapisane: 20 lut 2010, 11:58 
Moderator

W PRLu za ochrzczenie własnego dziecka nikt do więzienia nie wsadzał - komuna w USA w coraz większej ilości dziedzin prześciga w opresyjności tzw. demoludy.

PostNapisane: 20 lut 2010, 12:57 
Czołowy Publicysta

A wie Pan, Panie Asindziej, jakoś ten aspekt sprawy nie wpadł mi do głowy. Ma Pan rację, do więzienia nie wsadzali, ale często wyrzucali z pracy lub z partii. A wszak również wtedy "wadzę" w większości tworzyli "polacy"!

PostNapisane: 20 lut 2010, 13:18 
Moderator

adsenior napisał(a):
A wie Pan, Panie Asindziej, jakoś ten aspekt sprawy nie wpadł mi do głowy. Ma Pan rację, do więzienia nie wsadzali, ale często wyrzucali z pracy lub z partii. A wszak również wtedy "wadzę" w większości tworzyli "polacy"!

Ja z kolei słyszałem, że oficerowie LWP, którzy uroczyście chrzcili swoje dzieci w czasach gierkowskich, nie ponosili z tego tytułu żadnych konsekwencji służbowych. A zdecydowana większość oficerów chrzciła dzieci.

A dziś na tzw. Zachodzie nawet za noszenie krzyżyka można wylecieć z pracy.

PostNapisane: 20 lut 2010, 14:53 
Czołowy Publicysta

Asindziej napisał(a):
W PRLu za ochrzczenie własnego dziecka nikt do więzienia nie wsadzał - komuna w USA w coraz większej ilości dziedzin prześciga w opresyjności tzw. demoludy.

Asindzieju
szanowny
młody czlek z Ciebie...skoro tak myslisz.....:)
dam Ci przyklad z własnego życia........
a przekonana jestem,ze wiele podobnych mają pozostali
chociazby z opowiadan.........rodziny....
a wiec gdy w bardzo powaznej firmie,mojemu ojcu,kierownikowi
wielkiego działu kosztorysow......KAZANO wstapic do partii,bo wprzeciwnym razie
musi odejść z pracy.............Tatko powiedział .
nie mogę,moj Brat jest kaplanem.....i został bez pracy przez dwa lata......
moze to nie niezupełnie taki sam przyklad........ale prawie TAKI sam......
do więzienia......nie
ale bez pracy...........a tym samym pozbawienie rodziny
dochodów,było
wtedy prawdziwą klęską.....kobiety wtedy nie pracowały a w miescie
nie było innej mozliwości utrzmania się ,jakpraca.

PostNapisane: 20 lut 2010, 15:27 
Czołowy Publicysta

Z przykładu własnej Rodziny wiem, jak to trzeba było wyjechać w drugą część Polski, by ochrzcić dziecko, działo się to za Gomułki. Natomiast w pierwszej połowie Gierka, odbyłem kilka rozmów z "aktywistami" którzy polecili mi zapisać się do partii, gdyż typują mnie do kadry dyrektorskiej, powiedziałem, że jestem wierzący, nie będę łamał swojego sumienia ani nie okażę się karierowiczem, nie wstąpiłem, byłem skreślony z "dyrektorów".

PostNapisane: 20 lut 2010, 15:44 
Czołowy Publicysta

a więdc
czas wtedy był wyjątkowo okrutny,
szczegolnie dla ludzi
otwarcie przyznajacych się d oWiary.....w Boga..
nie było ani awansow,ani zadnych innych przywileji
były natomiast represje,donosy,podsłuchiwanie pod drzwiami....
a zagranie na pianinie" czerwone maki.......i wspolne ich spiewanie mogło tylko jednym skutkować
mozna było oczekiwac następnego dnia
wizyty.......'dziwnych panow"

nie lepiej się działo na Plebaniach
bylam bardzo malenkim dzieckiem ale jak przez mgłe
pamietam "ich wizyty" z bronią przy nodze.........,
szczegolnie nocną godziną.........

mlodzi ludzie........nawet nie mogą sobie tego
wyobrazić..........ale tak było...

PostNapisane: 20 lut 2010, 16:26 
Czołowy Publicysta

Podsłuch i szykany za śpiewanie pieśni patriotycznych, były do do tzw. odwilży, w październiku 1956. Tow. Wiesław, po uchwyceniu sterów "wadzy" szybko pokazał swoją prawdziwą mordę ! /przepraszam jak kogoś uraziłem - bo mordę ma zwierzak, ale to dla zwierzaka, w/g mnie, jest obrazą, że facjatę Wiesława , nazywam mordą/. Lecz z perspektywy czasu? Kraj się rozwijał, rozbudowywano i przebudowywano kraj. Ludzie u "koryta", nie podgarniali pod siebie, tak jak obecnie, majątek nasz wspólny! Dlatego, nie mogę w sposób jednoznaczny, powiedzieć, że lata PRL-u, to była czarna dziura, a lata po 1989 to sam raj. Sporo, czasu przeżyłem i w tym okresie i w tamtym, z przewaga lat PRL-u, dlatego moim nieskromnym zdaniem, mam prawo do oceny obu tych okresów.

ps. może ktoś z szanownych uczestników ma łącze do pięknej piosenki, napisanej w 1964 roku
"Ona ma dwadzieścia lat"! Szukam i szukam i nie mogę jej znaleźć

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]